miércoles, 6 de junio de 2012

Per què els mags treuen conills de dins de barrets?


Si et demano que t’imaginis a un mag, probablement la primera imatge que et vindrà al cap serà la d’un senyor ben vestit traient un conill de dins d’un barret. Tot i que avui en dia són molt pocs els mags que realitzen aquest efecte en els seus espectacles, popularment es segueix associant els mags amb els conills. Però, per què és així? Per quina raó els mags van decidir treure conills de dins dels barrets? Quin és l’origen d’aquest joc?

Rere aquest joc hi trobem una història sorprenent i increïble que, curiosament, no té res a veure amb el món de la màgia, sinó amb una de les farses més estranyes i originals que han existit al llarg dels temps.

Si voleu conèixer-la, us convido a veure el vídeo que trobareu al següent enllaç. Es tracta d’una petita col·laboració que he fet en el programa mdemagia que s’emet a la cadena “La Tele” (canal 37 del TDT). mdemagia és un programa dedicat a la màgia que ha sorgit de la iniciativa d’en Mon, un bon company de la SEI. De moment acaba d’estrenar-se el primer programa, que és el que podreu veure en el vídeo que trobareu al següent enllaç, i anirà tenint continuïtat.

http://blip.tv/okupemlesones/mdemagia1-6187025
(Trobareu la història del joc del conill que surt d’un barret al minut 10:50).

Salut i màgia!

Eduard J.

No hay comentarios:

Publicar un comentario